Kvalifikacije za EP
17

Juniorska reprezentacija BiH želi pozitivan rezultat u Danskoj

Klix.ba
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine će sutra u 19 sati u Silkeborgu protiv Danske odigrati susret prvog kola grupe 7 elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Napadač naše selekcije Nedim Hadžić smatra da ova generacija igrača ima kvalitet.

"Mi smo spremni za utakmicu i jedva čekamo da počne. Ova generacija sigurno može napraviti iskorak u kvalifikacijama i otići na veliko takmičenje. Poštujemo svakog protivnika, ali i mi se pitamo nešto u ovoj skupini. Stručni štab je odradio dobar posao oko pripreme meča, analizirali smo svakog protivnika i nadamo se da ćemo sutra ostvariti dobar rezultat", rekao je Hadžić.

Defanzivac Amir Velić cijeni sutrašnjeg protivnika.

"Pred nama je teška utakmica i vrlo kvalitetan protivnik. Danska je fizički jaka ekipa sa visokim igračima. Međutim, pripremili smo se dobro za njihov stil igre i ukoliko ispoštujemo na terenu ono što smo se dogovorili, rezultat ne bi trebao izostati", govori Velić.

Novo ime u juniorskoj selekciji je vezista Stefan Santrač koji je oduševljen atmosferom u timu.

"Nakon prošlogodišnjeg uspjeha sa U17 reprezentacijom i plasmana na EP, čast mi je da sam sada pozvan za U19 tim. Prijateljski sam primljen i za kratko vrijeme sam upoznao sve momke. Atmosfera pred sutrašnju utakmicu sa domaćinom Danskom je odlična. Nakon odrađenih analiza mogli smo vidjeti da je protivnik jedna atletska i fizički jaka ekipa. Pripremali smo se za utakmicu na osnovu tih analiza i smatram da ako ispunimo šefove zahtjeve, nećemo biti daleko od pozitivnog rezultata", istakao je Santrač.