Kvalifikacije za EP
53

Juniorska reprezentacija BiH remizirala sa Izraelom, odlazak na Euro sve bliže

Piše: E. B.
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv selekcije Izraela u drugom kolu grupe 5 kvalifikacija za Euro koje će se od 2. do 15. jula održati u Gruziji.

Naša reprezentacija je odlično otvorila susret u francuskom Romorantinu. Već u 3. minuti Zinedin Mustedanagić je doveo našu selekciju u vodstvo pogotkom iz slobodnog udarca.

Izrael je prvi put zaprijetio u 13. minuti kada je Levi šutirao nakon kornera, ali je bio neprecizan.

U 17. minuti Izrael je imao stopostotnu šansu za izjednačenje, ali je Lako uzdrmao stativu Markovićevog gola. Samo minutu kasnije Marković je ipak morao po loptu u svoju mrežu kada je rezultat izjednačio Abu Fani. Fani je zaprijetio i na isteku pola sata igre, ali je Marković bio siguran.

Prvu priliku imali su naši reprezentativci u 46. minuti, ali Ermedin Demirović nije bio precizan. Potom su u narednih pet minuta pokušali iz daljine i Mato Stanić i Mustedanagić, ali nisu bili precizni.

U 58. minuti Mustedanagić je šutirao u okvir gola, ali je to bio lak plijen za izraelskog golmana Tzura.

Izrael je ozbiljno zaprijetio u 60. minuti. Solomon je izveo korner, Khalaila je šutirao, a Marković je bio siguran. Tri minute kasnije korner za BiH izveo je Stanić, a Mustedanagić je bio neprecizan.

Za Bosnu i Hercegovinu su igrali: Igor Marković, Ševkija Resić, Toni Nikić, Besim Šerbečić, Ivan Miličević, Mato Stanić, Emir Bijelić, Amar Suljić (84. Mirza Mustafić), Benjamin Hadžić (77. Denis Žerić), Zinedin Mustedanagić (83. Marijan Ćavar) i Ermedin Demirović. Selektor: Toni Karačić.

U zavisnosti od ishoda večerašnjeg dvoboja između Francuske i Bugarske (19 sati), našoj selekciji bi u posljednjem kolu protiv Bugarske 27. marta u 19 sati bio dovoljan čak i bod za odlazak na Euro.