Prijateljski meč
37

Juniorska reprezentacija BiH i u drugom susretu u Zenici bolja od Makedonije

Piše: E. B.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom meču u Zenici nadigrala odgovarajuću selekciju Makedonije rezultatom 1:0.

Nakon što su prekjučer u prvom prijateljskom susretu u Trening centru NSBiH slavili s rutinskih 3:0, danas su izabranici Tonija Karačića slavili s minimalnih 1:0.

Pogodak za pobjedu naše reprezentacije je postigao Nikola Kosanić u 20. minuti susreta.

Prijateljski mečevi protiv Makedonije su poslužili kao odlična priprema za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo koji se igra u našoj zemlji.

Naša reprezentacija će u grupi 11 ugostiti selekcije Francuske, Gruzije i Andore, a susreti će se igrati od 8. do 14. novembra u Etno selu Stanišići i u Ugljeviku.

"U ovom dvomeču smo vidjeli dva lica i protivnika i nas. U prvom meču smo dominirali, dok je danas i Makedonija pokazala kvalitet. Dobro je što smo pobijedili, ali moramo još da radimo. Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo spremni dočekati kvalifikacije i plasirati se u elitni krug", rekao je selektor Karačić.

Štoper reprezentacije Rijad Sadiku je izjavio kako je zadovoljan pripremnim mečevima u Zenici.

"Ovo su bile dvije dobre test utakmice pred kvalifikacije sa kvalitetnim protivnikom. Prvi meč smo odigrali bolje. Danas nam je nedostajalo nekoliko igrača, ali i pored toga mislim da smo prikazali dobru igru. Odradili smo što smo trebali i bit ćemo spremni do kvalifikacija. Tamo nas očekuje teška grupa, ali naš cilj je prolaz u narednu kvalifikacionu rundu", rekao je Sadiku.