Prvi na tabeli
483

Juniori Zvijezde 09 su hit u BiH: Ne plaćaju članarinu i "rastu" u Etno selu Stanišići

K. H.
Foto: Juniorska ekipa Zvijezde 09
Foto: Juniorska ekipa Zvijezde 09
Juniori sada već bivšeg bh. premijerligaša - Zvijezde 09, u novoj sezoni Premijer lige BiH u deset dosadašnjih utakmica ostvarili su devet pobjeda i jedan remi i s razlogom su možda i najprijatnije iznenađenje kada je u pitanju cjelokupni nogomet u našoj državi.

Da rezultati nisu slučajni i da se u ovom klubu sve radi sistemski, najbolji je pokazatelj posljednja utakmica na Grbavici gdje su u okviru 10. kola minimalnim rezultatom 1:0 bili bolji od Željezničara, kluba koji godinama važi za najvećeg favorita kada je u pitanju juniorska selekcija.

Samim tim, oni su trenutno na prvoj poziciji juniorske Premijer lige BiH sa 28 osvojenih bodova, jedan više od Slobode koja je druga i čak deset bodova više od Željezničara koji je na trećoj poziciji.

Savršeni uslovi za treniranje

Akademija FK Zvijezda 09 ima odlične uslove za rad u Etno selu Stanišići. Članovi akademije treniraju u trening centru na dva terena s prirodnom travom i na jednom terenu s vještačkom travom.

Članovima akademije su na raspolaganju hotelski kapaciteti Etno sela Stanišići i wellness centar. Svi članovi omladinske škole FK Zvijezda 09 su oslobođeni članarine te imaju besplatnu opremu proizvođača Nike. Veliki broj članova Akademije koristi klupski prijevoz kako bi mogli ispunjavati svoje školske obaveze te je klub i za najbolje članove obezbijedio novčane stipendije.

Zlatko Krmpotić, trener juniora FK Zvijezda 09, kaže da je izuzetno zadovoljan dosadašnjim rezultatima i da će svaku narednu utakmicu ići na pobjedu. Nakon postignutih rezultata, jasno je da se imaju čemu nadati.

"Prije svega moram kazati da sam izuzetno zadovoljan dosadašnjim rezultatima naše juniorske selekcije. Od samog početka prvenstva sam najavio da ćemo svaku utakmicu ići na pobjedu i da su ambicije kluba prvenstveno na afirmaciji mladih igrača za prvi tim, jer je to i suština naše akademije", kaže trener juniora Zvijezde 09 za Klix.ba.

Dalje, govori kako je san njega i njegovih igrača, ali i svih uposlenika u klubu, da jednog dana zaigraju u omladinskoj Ligi prvaka.

Cilj je učešće u Ligi prvaka

"S ponosom mogu naglasiti da u našoj ekipi imamo trenutno četiri reprezentativca BiH koji igraju za selekciju U-19. Mnogi veliki klubovi, čak i iz lige petice su nas kontaktirali te su zainteresovani za pojedine igrače. U svakom slučaju, nastavit ćemo jednako naporno raditi i trenirati i obećavam da ćemo učiniti sve da na kraju prvenstva budemo na prvoj poziciji. Naš san je učestvovati u takmičenju omladinske Lige prvake. To bi bio ogroman uspjeh za naš klub i grad", ističe on.

Gol-razlika Zvijezde 09 u dosadašnjem dijelu sezone je 29:3, što je najbolji pokazatelj koliko ovaj tim kvalitetan i koliko su, zahvaljujući svim uslovima te metodama rada, uspjeli već sada pomrsiti račune velikanima i pokazati se ozbiljno u društvu najboljih. Ono što je najbitnije, a što su posebno istakli, njihova priča tek počinje.

Naredni meč igraju protiv tuzlanske Slobode i to na svom terenu, a zanimljivo, njihov sljedeći protivnik je tim koji je u dosadašnjih devet kola upisao isto toliko pobjeda, pa bi eventualnom pobjedom protiv Tuzlaka još jednom dokazali da njihov cilj nije nedostižan. On se zove Liga prvaka.