Nogomet
3

Juniori Zrinjskog teško poraženi od Züricha na domaćem terenu u 1. kolu Lige prvaka

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U prvoj utakmici 1. kola juniorske Lige prvaka mladi Plemići izgubili su na domaćem terenu od švicarskog Züricha 3:0.

Juniori Zrinjskog krenuli su oprezno, izveli dva opasna napada ali gosti su prvi došli u vodstvo. Na asistenciju Giannija Antoniazzija, Kevin Ruegg u devetoj minuti nije propustio priliku da zatrese mrežu Đorđa Medana.

Obje momčad su igrale otvoreno, mladi Plemići su nastavili sa ofanzivnom igrom, ali gostujuća odbrana djelovala je iskusnije.

U 33.minuti tim Zuricha, povećao je prednost. Jedna brza akcija urodila je plodom, Kevin Ruegd uposlio je Izera Aliu, koji šalje loptu u mrežu pored nemoćnog golmana Mostaraca.

U drugom dijelu domaćin ulaže maksimum da dođe do pogotka, ali gosti igraju čvrsto bez pogrešaka, tako da se većina akcija Zrinjskog završavala na ivici kaznenog prostora Zuricha. Gosti su i dalje opasnije napadali tako u 76. minuti na dodavanje Dimitrija Volkarta najbolji igrač susreta Kevin Ruegg postiže svoj drugi gol za vodstvo od 3:0.

Uzvratni susret se igra 19. oktobra, a pobjednik ovog susreta u 2. kolu igrat će sa boljim niz susreta Vitorul (Rumunjska) – Šerif Tiraspol (Moldavija).

Omladinska Liga prvaka igra se po sistemu da grupnu fazu igraju juniori onih klubova koji igraju i grupnu fazu seniorske Lige prvaka, dok prvaci klubova koji su osvajali titule u 32 zemlje Evrope, a koji se nisu kvalfikovali u grupnu fazu seniorske Lige prvaka, igraju nokaut fazu.

Kasnije se u narednoj rundi sastaje osam drugoplasiranih klubova grupne faze juniorske Lige prvaka sa osam najboljih klubova od 32 kluba juniorske Lige prvaka koji od starta igraju nokaut fazu. Pobjednici tih duela u osmini finala igraju sa prvacima osam grupa omladinske Lige prvaka.