Remi sa Lokomotivom
1.1k

Juniori Željezničara izborili plasman u šesnaestinu finala Lige prvaka

Piše: E. B.
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Juniori Željezničara izborili su plasman u šesnaestinu finala Lige prvaka današnjim remijem na Grbavici sa zagrebačkom Lokomotivom (0:0).

Plavi su u prvom meču 2. kola Omladinske Lige prvaka remizirali u gostima kod Lokomotive 1:1, te su remijem bez pogodaka u uzvratu na Grbavici postali prvi bosanskohercegovački klub koji je izborio evropsko proljeće u bilo kojem starosnom uzrastu.

Željezničar je dominirao tokom čitavog susreta. Već u sedmoj minuti zatresao se okvir gola gostiju. Mujagić je ubacio s lijeve strane, Majcenić je loše intervenisao, a lopta je pogodila stativu.

Šehić je u 12. minuti šutirao sa distance, ali je golman gostiju Vasilj bio siguran. Lokomotiva je prvi put zaprijetila u 31. minuti.

Nakon loše intervencije Dujmovića na izlijetanju lopta je došla do Krajinovića koji nije ubacio loptu u prazan gol.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu u 43. minuti imao je Dacić koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Vasilj je odbio loptu u korner.

U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili gosti. Rufati je u 48. minuti asistirao Duniću koji se našao pred golom Želje, ali je šutirao pored gola.

Potom su prilike za Plave propustili Dacić u 53. i Žerić u 55. minuti čije šuteve je Vasilj odbranio s lakoćom.

U posljednjih pola sata tempo igre je opao, Plavi su uspjeli sačuvati rezultat i zasluženo su prošli u šesnaestinu finala gdje će igrati protiv jednog od drugoplasiranih timova omladinske Lige prvaka, iz dijela u kojem nastupaju juniori čiji su seniori izborili grupnu fazu ovog takmičenja.

Žrijeb parova šesnaestine finala je 11. decembra, a ona je na rasporedu početkom februara 2018. godine. Ekipe koje prođu dalje će igrati osminu finala u kojoj će se susresti sa osam pobjednika grupne faze Omladinske Lige prvaka.

Važno je napomenuti da se od šesnaestine finala igra se samo jedan meč.