Prijateljski meč
11

Juniori Sarajeva poraženi od U-19 selekcije Vijetnama

E. B.
Foto: E. B.
Juniori FK Sarajeva poraženi su danas na terenu PVF akademije u prijateljskoj utakmici od U-19 reprezentacije Vijetnama rezultatom 2:1, javlja dopisnik portala Klix.ba s mjesta događaja.

Domaći igrači su u vodstvo stigli u 15. minuti kada je pogodio Kim Nhat, a juniori Sarajeva su priliku za izjednačenje propustili u 31. minuti kada je Van Chuan odbranio sjajan slobodan udarac Đaniju Salčinu.

Međutim, osam minuta prije odlaska na odmor izabranici Dženana Uščuplića stižu do poravnanja golom Harisa Konjalića.

Foto: E. B.
Foto: E. B.

Vijetnamci su u 54. minuti ponovo došli u vodstvo, a pogodio je Manh Quynh za, ispostavilo se, konačnih 2:1.

Za juniore Sarajeva igrali su Dagoja, Salčinović, Živković, Kečanović, Islamović, Kadrić, Tačak, Salčin, Dervišagić, Konjalić, Nargalić, a priliku su dobili i Đuderija, Makić, Obuća, Husić, Mulaosmanović i Fetahović.

"Čestitam ekipi Vijetnama na zasluženoj pobjedi. Za nas je ovo prije svega jedno veliko iskustvo jer smo dobili priliku igrati na ovakvom terenu. Vijetnam je dominirao u organizaciji igre, dok smo mi imali problema i tom segmentu", poručio je trener Sarajeva Dženan Ušćuplić nakon meča.

Podsjetimo, juniori Sarajeva će od srijede do 5. novembra nastupati na međunarodnom nogometnom turniru u Vijetnamu, a protivnici će im biti Hanyang University, Japan University i U-21 tim Vijetnama, s kojim će otvoriti turnir.