Treninzi u Zenici
12

Juniori Beširević i Resić složni: Očekujemo plasman u elitni krug kvalifikacija

Klix.ba
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine se već drugi dan u Trening centru NSBiH u Zenici spremaju za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Karačića su do sada odradili dva treninga, a defanzivac Amar Beširević ističe da ekipa radi kvalitetno:

"Spremamo se u odličnoj atmosferi i radimo veoma dobro. Svi želimo da što spremnije dočekamo kvalifikacioni turnir u Bijeljini i ostvarimo plasman u elitni krug. Sigurno da je pred nama težak zadatak, ali imamo kvalitet i možemo završiti na jednoj od prve dvije pozicije u grupi. Vjerujem da ćemo biti uspješni", kazao je Beširević.

Nogometaš Ševkija Resić također smatra da naši juniori mogu do naredne faze takmičenja:

"Ja, kao i ostatak ekipe, očekujem plasman u elitni krug kvalifikacija.Naporno radimo jer moramo biti što spremniji za turnir gdje nas očekuju kvalitetni protivnici. Od velike važnosti će biti otvaranje turnira i utakmica protiv Gruzije, koja ima dobru ekipu. Očekujem da počnemo kvalifikacije pobjedom. Francuzi su favoriti u grupi, ali ako mi budemo na našem nivou ne sumnjam u prolaz dalje", istakao je Resić.