Mladi defanzivac
430

Junior Halid Šabanović potpisao trogodišnji ugovor s FK Sarajevo

Klix.ba
Halid Šabanović
Halid Šabanović
Talentovani junior Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Halid Šabanović, potpisao je danas trogodišnji ugovor s timom s Koševa uz mogućnost produženja na dodatne dvije godine.

Šabanović je rođen 22. augusta 1999. godine u Sarajevu, a podjednako dobro se snalazi na pozicijama bočnih igrača u odbrani, na lijevoj ili desnoj strani te u defanzivnom veznom redu. On je još jedan u nizu talentovanih igrača klupske Akademije, koji će dobiti priliku da se nametne stručnom štabu Mehmeda Janjoša.

Mladi nogometaš je nagovijestio svoj talent i potencijal u odličnim nastupima za juniore klupske Akademije u protekloj sezoni te je sretan zbog potpisivanja ugovora sa voljenim klubom.

"Presretan sam zbog prilike da budem dio prvog tima Sarajeva. Već dvije godine sam u Akademiji iz koje nosim odlična iskustva i zahvalan sam svojoj porodici, kao i trenerima u Akademiji i osoblju kluba na ukazanoj prilici u prvom timu. Nadam se da ću se svojim radom nametnuti stručnom štabu.", rekao je Šabanović nakon potpisivanja ugovora.

Svoj komentar o ovom mladom igraču prenio nam je i Sanjin Alagić, šef Akademije FK Sarajevo, koji je prethodno trenirao i Šabanovića kao trener juniora.

"Prije dvije godine smo skautirali Halida i priključi ga generaciji sa Nedimom Hadžićem. Trenutno je u Akademiji, ima još godinu dana pravo nastupa za juniore i iza sebe ima dobru sezonu. Standardan je član juniora, pravi je potencijal i vjerujemo da će jako brzo dobiti šansu u prvom timu Sarajeva. Ubrzo očekujemo i poziv njegov za U-19 reprezentaciju BiH, jer je riječ o jednom jako karakternom, vrijednom i dobrom momku, koji se ponajbolje snalazi na poziciji desnog beka, ali može jako dobro odigrati i na lijevoj strani, obzirom da dobro koristi obje noge, kao i u veznom redu. Ima odlične fizičke predispozicije, jedan je od najspremnijih igrača u Akademiji, a za njega je zanimljiv podatak da je četiri puta do sada bio prvak BiH u kickboxu i dolazi iz sportske porodice", rekao je Alagić.

"Našem novom prvotimcu, Halidu Šabanoviću, želimo puno sreće u dresu prvog tima Sarajeva", saopćeno je s Koševa.