Nogomet
0

Juninho se oprostio od navijača Lyona

Totalsport
Brazilac Juninho u subotu je najvjerojatnije odigrao posljednju utakmicu za francuski Lyon, u kojem je postigao točno 100 golova.

Lyon je u pretposljednjem, 37. kolu Le Championnata svladao kao domaćin Caen s 3-1, a 34-godišnji Juninho zabio je prvi pogodak, ukupno njegov jubilarni, 100. u dresu Lyona, u kojeg je stigao iz brazilskog Vasco de Game 2001. godine, te je sudjelovao u svih sedam uzastopnih naslova prvaka koje su ''lavovi'' osvajali u prethodnih sedam sezona.

Nisu uspjeli uzeti i osmi uzasopni, ali su pobjedom protiv Caena barem osigurali treće mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Budući da Juninho nema pravo nastupa u zadnjem kolu, u kojem će Lyon gostovati kod Toulousea, može se reći da je završio svoj put na Gerlandu. Navijači su ga ispratili s ovacijama...

  • Pun sam emocija, nisam očekivao takav oproštaj. Navijači su me dirnuli. Ipak, najvažnije je da smo pobijedili – izjavio je Juninho.

U principu je potvrdio odlazak iz Lyona. Ipak, uz malu ogradu.

  • Po svemu sudeći, odlazim. Čovjek mora znati kada je vrijeme za neke odluke. Ipak, još ću o tome razmisliti tijekom ljetnih praznika. Karijeru još ne namjeravam završiti – dodao je Brazilac.