Zakazani pregledi
90

Junak Liverpoola zvanično napustio Anfield, čeka se potpis za Milan

D. P.
Origi je dao ogroman doprinos u osvajanju Lige prvaka (Foto: EPA-EFE)
Origi je dao ogroman doprinos u osvajanju Lige prvaka (Foto: EPA-EFE)
Robusni belgijski napadač Divock Origi nakon dugih osam godina napustio je Liverpool i postat će novi nogometaš Milana u narednim danima.

Liverpool je danas zvanično saopćio da je njegove redove napustio Divock Origi, zlatna rezerva Jurgena Kloppa koja je svojim golovima donijela titulu prvaka Evrope 2019. godine.

Origi je osam godina proveo na Anfieldu nakon što je napustio svoj matični Lille u kojem je prošao omladinsku školu. U Liverpoolu je postao prvak Engleske i Evrope, a danas se oprostio od kluba.

"Divock Origi napušta klub nakon što mu istekne ugovor koji važi do ovog mjeseca. Hvala ti za nevjerovatnih osam godina službe nakon kojih nas ostavljaš sa toliko posebnih uspomena. Divock Origi, legenda Liverpoola", saopćio je slavni klub s Anfielda.

Belgijanac već ima dogovor s Milanom. Nakon dugogodišnje epizode u Liverpoolu, karijeru nastavlja u novom prvaku Italije gdje bi trebao dobiti veću minutažu.

Dvojica prvih napadača Milana Olivier Giroud i Zlatan Ibrahimović već su u poznim igračkim godinama i u narednoj sezoni od njih se ne može mnogo očekivati. Stoga je čak prošle sezone u jednom meču "lažnu devetku" igrao i naš Rade Krunić.

Italijanski mediji saopćili su da je posao sklopljen i da su zakazani ljekarski pregledi. Potpis ugovora s Rossonerima je pitanje vremena.