Održana pres konferencija
0

Jović: Stvaramo jak tim koji neće zavisiti od nadahnuća pojedinca

Klix.ba
FK Sarajevo predstavio pojačanja (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase danas je održana pres konferencija na kojoj su prisustvovali prvi šef struke Dragan Jović, te prinove tima sa Koševa Ognjen Todorović i Ermin Huseinbašić.

Jović je u uvodu napomenuo da njegovi izabranici danas igraju prijateljski meč na pomoćnom stadionu protiv Viteza.

"Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja je na prvom mjestu Prve lige Federacije BiH. Mi ćemo igrati u kombinovanom sastavu. Jedna ekipa igrat će prvih 45 minuta uz nove igrače Todorovića, Hortona i Melunovića, dok će u nastavku šansu dobiti drugi nogometaši, a sa njima i Huseinbašić".

Jović je rekao kako će ekspedicija FK Sarajevo 29. januara otputovati u Međugorje, a dogovorene su tri prijateljske utakmice sa Braniteljom, Veležom i Borcem iz Banja Luke.

Završni dio priprema odradit će u Opatiji. Na pitanje kako se Amerikanac Aaron Horton uklopio u tim, rekao je.

"Rano je bilo šta prognozirati. Sa nama ide na pripreme u Međugorje i tu će imati priliku da se dokaže i sebi osigura mjesto u timu", naglašava prvi šef struke koševskog premijerligaša.

Novinare je zanimalo kako će se nadoknaditi odlazak ključnih igrača iz bordo svlačionice, prije svih Husejinovića, Sesara i Beloševića.

"Mi stvaramo jak tim. Jesenas smo dosta zavisili od nadahnuća pojedinaca. Sada mijenjamo model, više ćemo igrati kao kolektiv, a to su odlike ozbiljnih klubova", podvukao je Jović i najavio dolazak još jednog izuzetno kvalitetnog igrača iz inostranstva.

Prisutnima su se kratko obratili Todorović i Huseinbašić koji su istakli kako su oduševljeni prijemom saigrača, stručnog štaba i svih zaposlenih. Najavili su da će se boriti do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi izborili mjesto u udarnoj postavi.