Pred meč Kupa BiH
0

Jović: Protiv Tuzla Cityja idemo na pobjedu i osvetu za ispadanje prošle godine

Piše: R. D.
Toni Jović (Foto: R. D./Klix.ba)
Toni Jović (Foto: R. D./Klix.ba)
Ekipa Zrinjskog sutra igra meč 1/16 finala Kupa BiH, a protivnik im je Tuzla City. Mostarci su otputovali na drugi kraj države, a kako već u subotu igraju protiv Radnika u Bijeljini, ekipa se neće vraćati u Mostar ranije.

Toni Jović kaže da je ovogodišnje izdanje Kupa velika prilika za njegovu ekipu jer su se već na početku sastali neki premijerligaši, time i eliminisali iz daljnjeg takmičenja.

"Prošle godine su nas oni izbacili iz Kupa dok su još bili u Prvoj ligi Federacije BiH. Sad imamo priliku za osvetu, a možda je i povoljnije jer igramo na Tušnju, a ne na njihovom starom terenu. Veoma su neugodna ekipa. Dobar sam prijatelj s njihovim kapitenom Kostićem i Jocom Stokićem, u stalnom smo kontaktu. Nećemo ih potcijeniti ni najmanje", kazao je Jović.

Nakon gostovanja u Tuzli Zrinjski već u subotu igra protiv Radnika iz Bijeljine.

"I to je neugodna ekipa, moramo ih maksimalno iskautirati i poštivati. Ne smijemo se opustiti nijedne sekunde. Idemo danas, vraćamo se u Mostar tek u subotu, kao da idemo na neke mini pripreme. Igramo stalno subota-srijeda-subota. Uvijek idemo na pobjedu, tako i u ove dvije utakmice", izjavio je Jović.

Stručni štab Plemića za ova dva važna okršaja računa na 22 igrača, dok su u Mostaru zbog povreda morali ostati Damir Šovšić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Marko Bencun i Miloš Aćimović.

Utakmica 1/16 finala Kupa BiH između Tuzla Cityja i Zrinjskog igra se u srijedu od 16:30 na stadionu Tušanj.