Nije se proslavio
31

Josipa Iličića tjeraju iz Maribora, trener postavio ultimatum zbog njegovog ponašanja

H. H.
Iličić nije opravdao status pojačanja u Mariboru (Foto: EPA-EFE)
Iličić nije opravdao status pojačanja u Mariboru (Foto: EPA-EFE)
Slovenski nogometaš Josip Iličić (35) postao je suvišan u Mariboru nakon što je optužen da je svojim ponašanjem kvario atmosferu u timu i prema svemu sudeći napustit će klub iz Ljudskog vrta.
Nekada velika zvijezda italijanske Atalante u Maribor je došao prošle godine u mjesecu oktobru i trebao je biti veliko pojačanje, ali od toga nije bilo ništa.

Na terenu je pokazao malo toga, a danas je stigla vijest da je otpisan. Kako kaže trener Damir Krznar, Iličić je loše utjecao na suigrače i remetio je atmosferu u ekipi.

Sportklub prenosi da je trener Maribora Krznar, nakon još jednog razočaranja i poraza u derbiju od Olimpije (2:1), postavio ultimatum upravi kluba da će klub napustiti on ili iskusni napadač . Ekipa24 prenosi da je uprava već odlučila i da će podržati trenera.

Ovaj 35-godišnjak je 2020. godine patio od depresije i u tom trenutku gotovo svi svjetski mediji pisali su o njegovom teškom psihičkom stanju, no uspio se oporaviti, vratiti na teren i opet igrati nogomet, ali očigledno sve je to bilo kratkog daha.

Iličić je tokom karijere igrao za Bonfiku, Interblock, Maribor, Palermo, Fiorentinu i Atalantu.