Istinski spektakl
6

Joshuin promotor obećao: Borba s Furyjem će se desiti, bili bismo idioti da propustimo priliku

F. Z.
Fury i Joshua (Foto: EPA-EFE)
Fury i Joshua (Foto: EPA-EFE)
Borba između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja za ujedinjenje svih teškaških naslova će se dogoditi, obećao je promotor Eddie Hearn i poručio da će uraditi sve što je potrebno kako bi postigao dogovor.

Dva Britanca sada drže sve teškaške pojaseve nakon što je Fury osvojio WBC naslov i titulu The Ring, dok je Joshua vlasnik WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva.

"Furyjev promotor je Bob Arum, ali je u priči i Frank Warren, dok je MTK njegova menadžerska agencija. Razgovarao sam s Top Rankom i sa MTK-om odmah nakon borbe. Svi su jasni kada je riječ o ovome. Svi žele ovu borbu, Anthony Joshua, Tyson Fury, MTK, Top Rank, Frank Warren i Matchroom. Postoje neke poteškoće kada se radi o TV pravima, ali ništa ozbiljno", rekao je Hearn i dodao:

"Obećavam vam da će se ova borba dogoditi. Ako se trebamo boriti s obaveznim izazivačem Pulevom, pobijedit ćemo. Ako se Fury treba boriti s Wilderom, onda će pobijediti Wildera. Dogodit će se i jedno i drugo. Fury će pobijediti Wildera ponovo, dok će Joshua nokautirati Puleva, bez obzira na to što Bob Arum govori drugačije. Dobit ćete ovu borbu. Uradit ćemo sve što je potrebno", rekao je Hearn.

Dodao je i da je bilo mnogo problema u vezi s dogovorom borbe s Wilderom, dok ovaj put oba borca žele borbu.

"Kada ćemo opet biti u prilici da se dva britanska teškaša bore za ujedinjenje svih titula jedan protiv drugog? Nikada se ranije nije dogodilo i nikada se više neće dogoditi. Bili bismo klovnovi, bili bismo idioti da ne dogovorimo ovu borbu. Oni vjeruju da bi pobijedili, mi vjerujemo da bismo mi pobijedili, pa hajde da vidimo", rekao je Hearn.