Najava spektakla
8

Joshua najavio veliku borbu 13. aprila na Wembleyju: Fury ne može, Wilder ili Whyte

Klix.ba
Anthony Joshua (Foto: AFP)
Anthony Joshua (Foto: AFP)
Britanski bokser Anthony Joshua potvrdio je da će 13. aprila na Wembleyju imati prvu borbu u 2019. godini, a u posljednjoj izjavi ponudio je mjesto protivnika Deontayju Wilderu.

Ova borba ujedno bi bila i za ujedinjenje titula, ali Amerikanac trenutno želi revanš protiv Furyja s obzirom na to da je njihova nedavna borba završena bez pobjednika. Kako kaže, publika želi znati pobjednika te borbe, a tek nakon toga slijedi duel protiv Joshuae.

Joshua kaže kako je Wilder trenutno u nezadivnoj poziciji s obzirom na to da mu ovaj nudi borbu 13. aprila.

"Imam jednu zaista zanimljivu informaciju. Furyjev trener je rekao kako njemu treba odmor jer se tek vratio, pa je zbog toga Deontay Wilder u nezavidnoj poziciji s obzirom na to da me pokušao izbjeći. Vidjet ćemo šta će sda reći, ja sam u ringu 13. aprila i od njega zavisi hoće li borba biti s njim ili će šansu dobiti Dillian Whyte", kazao je Joshua.

Nakon toga, on je objasnio zbog čega Whyte ima prednost u odnosu na Millera.

"Dillian Whyte ima prednost ispred Jarrella Millera, borio sam se protiv boljih rivala i moja je dužnost dati priliku bokseru koji je napredovao. Ako ne budem boksao protiv Wildera ili čak Furyja, Dillian je moj sljedeći protivnik", rekao je Joshua.

Bilo kako bilo, sljedeća godina mogla bi biti izuzetno zanimljiva kada je u pitanju teška kategorija, a mogli bi dobiti i novog prvaka. Joshua, Wilder, Fury ili Whyte.