Mišljenje vrhunskih stručnjaka
0

Josep Guardiola je najbolji trener na svijetu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuski dnevnik Le Journal du Dimanche okupio je cijenjeni nogometni trenerski žiri koji je, pak, glasao za trenutno najboljeg trenera na svijetu.

Makar su i sami mogli biti izabrani za tu laskavu titulu, žirij sastavljen od Vicentea del Bosquea (izbornik Španije), Arsenea Wengera (Arsenal), Marcella Lippija (izbornik Italije), Ottmara Hitzfelda (izbornik Švicarske) i Didiera Deschampsa (Marseille) je odlučio prikloniti se 39-godišnjem Josepu Guardiolu, Špancu na klupi Barcelone, koja je tokom prošle sezone osvojila rekordnih šest naslova u šest različitih natjecanja.

Dobro stoje i ove sezone jer dijele prvo mjesto Primere s Realom, a dospjeli su i do četvrtfinala Lige prvaka gdje će se suprostaviti londonskom Arsenalu.

"Uvijek ću podržati trenera čija ekipa igra dobro. On je predvodnik svega, a Barcelona na terenima već duže vrijeme izgleda sjajno", rekao je Vicente del Bosque, dok je njemački strateg Hitzfeld dodao:

"Glasam za Guardiolu jer njegova Barcelona igra uvjerljivo najljepši nogomet na svijetu. Dakako da za to zasluge ima i trener."

Inače, nedjeljni Daily Star je očigledno krenuo s najavama prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Arsenala i Barcelone. Doznali su iz "povjerljivih izvora" da Arsenal želi Guardiolu za nasljednika Arsenea Wengera, koji bi mogao otići nakon što mu 2011. godine istekne aktualni ugovor s klubom.