Traži pojačanja
16

Jose Mourinho želi dovesti Edena Hazarda u Manchester United

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho pokušat će u redove Crvenih đavola dovesti nogometaša Chelseaja Edena Hazarda, piše britanski The Sun.

Portugalac vjeruje da može uvjeriti Belgijanca u dolazak na Old Trafford te tako pobijediti Real Madrid i PSG koji također žele dovesti Hazarda u svoje redove.

Prema pisanju The Suna, Mourinho planira poslati ponudu na adresu bivšeg kluba u iznosu od 100 miliona eura, kojom bi oborio britanski rekord u visini obeštećenja. Trenutno najskuplji nogometaš na Otoku je Paul Pogba koji je 2016. godine iz Juventusa stigao u Manchester United.

Mediji u Engleskoj dodali su da Antonio Conte sigurno neće pristati na prodaju Hazarda, ali napominju da je Talijan imao isto mišljenje u vezi s Nemanjom Matićem, kao i Romeluom Lukakuom koji je naljeto iz Evertona prešao u Manchester United, iako je bio prva meta londonskog kluba.

Hazard je u Chelsea stigao 2012. godine, a od tada je u dresu Plavaca odigrao 189 utakmica u kojima je postigao 62 pogotka, a 2014. godine tim sa Stamford Bridgea na čelu s Mourinhom osvojio je engleski Premiership.

Manchester United trenutno se nalazi na drugoj poziciji s čak 11 bodova manje od gradskog rivala Cityja, a u narednom prijelaznom roku gotovo sigurno će dovesti veliko pojačanje na krilnoj poziciji. Pored Hazarda, kao moguća pojačanja ekipe s Old Trafforda pominju se Griezmann i Bale.