Pojačanje u napadu
3

Jose Mourinho u kontaktu s menadžerom Unitedove mete Marka Arnautovića

Klix.ba
Marko Arnautović (Foto: EPA-EFE)
Marko Arnautović (Foto: EPA-EFE)
Jose Mourinho je razgovarao s menadžerom napadača West Hama Marka Arnautovića o prelasku u Manchester United, prenose britanski mediji.

Austrijanac se tek prošlog ljeta priključio Čekićarima, ali već se piše o odlasku nakon impresivne sezone za ekipu iz istočnog Londona.

United je već doveo dva pojačanja ovog ljeta nakon što je Diogo Dolot stigao poslije Freda na Old Trafford, ali klub razgovara s još nekoliko potencijalnih pojačanja.

Mourinho je kupio Romelua Lukakua prošlog ljeta i Alexisa Sancheza u januaru, ali i dalje želi ojačati ofanzivni dio ekipe.

I portugalski menadžer je iskazao interes za kupovinu Arnautovića s kojim je kratko sarađivao u milanskom Interu.

Mourinho je razmijenio poruke s Arnautovićevim bratom i menadžerom Danijelom, prenosi austrijski Osterreich.

Arnautović je prošle sedmice bio upitan o interesu Manchester Uniteda i priznao je da mu laska zanimanje giganta Premiershipa.

"Lijepo je to čuti, ali mi moj brat i ujedno menadžer nije ništa rekao. Možete nastaviti postavljati ovo pitanje, ali nikada nećete čuti odgovor od mene", rekao je.

Arnautović je postigao 12 golova u 38 utakmica u svim takmičenjima prošle sezone i ima potencijal uspjeti u Unitedu, smatra Stuart Pearce.

"On ima mogućnosti da bude među top četiri u ovoj državi bez ikakve sumnje. Samo je pitanje hoće li ga West Ham pustiti", rekao je bivši engleski defanzivac za talkSPORT.