Trening u parku
17

Jose Mourinho i tri igrača Tottenhama trenirali u javnosti i prekršili pravila ponašanja

K. H.
Menadžer Tottenhama Jose Mourinho i tri igrača ovog kluba prekršili su pravila ponašanja u izolaciji zbog treninga koji su odradili u parku, piše ugledni Guardian.

Oni tvrde da je Mourinho organizovao trening u parku sa Tanguyem Ndombelom, Davinsonom Sanchezom i Ryanom Sessegnonom te da tom prilikom nisu poštivali pravila, odnosno da su bili isuviše blizu jedan drugom.

Na jednoj fotografiji se može vidjeti da Sanchez i Sessegnon trče rame uz rame, što je samo po sebi kršenje pravila, a podsjećamo, ranije je britanska vlada donijela odluku da se vježbati na otvorenom prostoru može samo s ljudima iz iste kuće.

Mourinho i njegovi igrači će sigurno ovaj događaj morati objasniti londonskoj policiji, a ranije je i desni bek ovog kluba Serge Aurier trenirao sa svojim prijateljima također ne poštujući osnovna pravila distanciranja.

Portugalski stručnjak je prošle sedmice počeo s online-treninzima i svojim igračima je putem videoklipova pokušao prenijeti nove taktičke zamisli, a ove sedmice odlučio je otići i korak dalje te u manjim grupama trenirati s igračima.