U finišu sezone
99

Jose Mourinho dobio otkaz na klupi Tottenhama!

H. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tottenham Hotspur smijenio je Josea Mourinha na poziciji menadžera prvog tima, potvđeno je na klupskoj web stranici.

Spursi su odlučili otpustiti Mourinha nakon nešto više od sezone i po, a razlog su slabi rezultati ove sezone, zbog čega bi klub iz Londona mogao ostati bez plasmana u Ligu prvaka.

"Klub može potvrditi da su Jose Mourinho i njegovo trenersko osoblje Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin i Giovanni Cerra razriješeni dužnosti", navedeno je u saopćenju.

Predsjednik Daniel Levy zahvalio se Portuglacu na doprinosu.

"Jose i njegovo osoblje su bili uz nas u nekim od najizazovnijih vremena za klub. Jose je istinski profesionalac koji je pokazao ogromnu otpornost za vrijeme pandemije. Na ličnom nivou uživao sam radeći s njim i žalim jer se stvari nisu odvijale onako kako smo zamislili. Ovdje će uvijek biti dobrodošao i ovom prilikom njemu i osoblju zahvaljujemo na doprinosu".

Tottenham je trenutno sedmi u Premier ligi s pet bodova manje od četvrtoplasiranog West Hama, a u posljednjem ligaškom meču remizirao je s Evertonom 2:2.

Pijetlovi naredni meč igraju u srijedu protiv Southamptona na svom terenu, a klub iz Londona tek treba potvrditi ko će preuzeti ekipu.