25-godišnji Španac
0

Jose Enrique potpisao za Liverpool

Totalsport
Jose Enrique
Jose Enrique
Jose Enrique, 25-godišnji španski nogometaš koji igra na poziciji lijevog beka, potpisao je ''dugotrajni ugovor'' s Liverpoolom, kako su naveli u klubu s Anfielda.

Protekle četiri sezone Enrique je proveo u Newcastleu, u kojeg je 2007. godine stigao iz Villarreala. Liverpool je Newcastleu za Enriquea navodno platio oko 6 miliona funti.

Enrique bi se za mjesto u ekipi trebao boriti s Fabiom Aurelijem ili Emilianom Insuom. Očekuje se da će jedan od južnoameričkih defanzivaca ostati u klubu, a drugi potražiti sreću u nekoj drugoj sredini. Ranije je Liverpool već prodao Paula Concheskyja Leicesteru.

"Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Došao sam u jedan od najvećih engleskih klubova. Radujem se nastupanju pred Kopom. Ovdje u Engleskoj svi pričaju o navijačima, a Liverpoolovi su stvarno fenomenalni. Nadam se da ću im se predstaviti već ovoga vikenda. Ako se to i ne dogodi, bit ću strpljiv", izjavio je Enrique.

Iako će Liverpool već u subotu na startu Premierhsipa ugostiti Sunderland, Enrique tvrdi da je spreman i za premijerni nastup u crvenom dresu.

"Zašto ne? Ako me menadžer uvrsti u sastav, bit ću spreman. Već sam igrao za Newcastle u pripremnim utakmicama ovoga ljeta. Ne baš svaku utakmicu, ali imam dva-tri nastupa iza sebe i spreman sam", tvrdi Enrique.