Francuska
2

Još jedan nogometaš koristio usluge maloljetne prostitutke?

Totalsport
Nakon Francka Riberyja i Karima Benzeme još bi se jedan, zasad neimenovani, francuski nogometni reprezentativac mogao naći na udaru zakona zbog korištenja usluge maloljetne prostitutke.

Kako navode francuski mediji, citirajući glasnogovornicu tužilaštva Agnes Thibault-Lecuivre, u mobitelu jedne maloljetne prostitutke, uhapšene zbog krađe, pronađeno je ime jednog francuskog reprezentativca. Sada slijedi preliminarna istraga, nakon čega će biti poznato hoće li protiv nogometaša biti podignuta optužnica.

Podsjetimo, Ribery i Benzema su seksualne usluge maloljetne prostitutke Zahije Dehar navodno koristili više puta tokom 2009. godine. Zahia je tada imala 16 godina, a dvojica nogometaša su tvrdila da nisu znala njenu dob, što je potvrdila i sama prostitutka.

Stoga je u novembru 2010. Francusko državno odvjetništvo odustalo od optužbe protiv veznjaka Bayerna i napadača Real Madrida. Međutim, u augustu prošle godine je francuski istražni sudija ipak naredio pokretanje procesa protiv spomenutih nogometaša koji se u junu moraju pojaviti pred sudom u Parizu.