Marca
1

Jordi Alba je prva Barcelonina meta za novu sezonu

Totalsport
Jordi Alba
Jordi Alba
Lijevi bočni nogometaš Valencije Jordi Alba (23) trebao bi postati prvo pojačanje Barcelone za novu sezonu, navodi u utorak Marca.

Još kratko vrijeme aktualni europski prvak predstojeće ljeto nema namjeru ulagati veliki novac u dovođenje igrača. Tačnije, piše Marca, predsjednik kluba Sandro Rosell je spreman uložiti tek 20 miliona eura, te iznos koji bi se dobio eventualnom prodajom nekih igrača.

Najveći problem Barceloni trenutno predstavlja pozicija lijevog boka budući da je Eric Abidal izvan pogona zbog transplatacije jetre i prilično je izvjesno da više neće igrati nogomet, a klub je u januaru prodao i Brazilca Maxwella PSG-u. Na lijevoj su strani tako u zadnje vrijeme igrali Puyol i Adriano, ali nijedan od njih nije pravo rješenje za tu poziciju.

Stoga su u klubu već krenuli u operaciju dovođenja Albe kojem ugovor s Valencijom vrijedi do ljeta sljedeće godine. Procjenjuje se da bi odšteta mogla iznositi između deset i 15 miliona eura, a Barcelona želi završiti posao prije Europskog prvenstva kako mladom odbrambenom igraču ne bi skočila cijena nakon eventualnih dobrih igara u Poljskoj i Ukrajini. Također, Marca navodi i da Valencia želi okončati transfer prije Eura zbog straha od moguće povrede svoga nogometaša, što bi moglo uništiti posao.

Druga Barcelonina meta predstoječe ljeto bi trebao biti Milanov centralni branič Thiago Silva. No, on sigurno neće biti jeftin i za njegovo će dovođenje trebati osigurati sredstva prodajom nekolicine igrača. Najbliži je izlazu navodno Dani Alves s kojim nije previše zadovoljan ni aktualni trener Pep Guardiola, ni njegov nasljednik Tito Vilanova. Očekuje se da bi Camp Nou mogli napustiti i Keita, Afellay i Adriano, no za njih se ne može očekivati posebno velika odšteta.