Moguća žalba
6

Jones suspendovan na dvije utakmice zbog verbalnog napada na UEFA-inog dužnosnika

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Štoper Manchester Uniteda Phil Jones kažnjen je s dvije utakmice suspenzije i 4.450 funti zbog verbalnog napada na UEFA-inog oficira za anti-doping kontrolu nakon finalne utakmice Evropske lige.

Jones je kriv zbog toga što je "direktno vrijeđao i koristio uvrjedljiv rječnik" te "pokazao nedostatak saradnje i poštovanja" prema dužnosniku.

United je kažnjen s 8.900 funti, dok je 25-godišnji Jones "lakši" za 4.450 funti. Kaznu je zbog sličnog prekršaja dobio i Daley Blind u iznosu od 4.450 funti.

Jones je navodno bio ljut na oficira za anti-doping kontrolu koji mu nije dopustio da se fotografira zajedno sa igračima Uniteda dok su oni čuvali baner u znak počasti žrtvama napada u Manchesteru koji se desio 22. maja.

Unitedova pobjeda rezultatom 2:0 protiv Ajaxa u finalu Evropske lige u Štokholmu desila se dva dana nakon što su 22 osobe ubijene nakon eksplozije bombe tokom koncerta u Manchester Areni.

Jones će zbog suspenzije propustiti evropski Super kup u kojem će United 8. avgusta u Skolju igrati protiv Real Madrida te 1. kolo grupne faze Lige prvaka.

Iz UEFA-e su kazali da su žalbe moguće nakon ove odluke.