Protivnik u LP
75

Joldić: Atletico Madrid je šlag evropskog fudbala

Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Juniori Željezničara će u okviru play-offa Omladinske Lige prvaka igrati protiv Atletico Madrida, a trener Omer Joldić smatra da ekipa ima dovoljno vremena za pripremu.

On je kazao kako su i prije izvlačenja parova priželjkivali atraktivnog protivnika te da je Atletico Madrid šlag evropskog fudbala.

"Sve zasluge pripadaju igračima. Imamo dobru generaciju posebno sa četiri igrača koja nas pojačaju iz prvog tima. Gledat ćemo svoju šansu, imamo dovoljno vremena da nabavimo sve informacije o protivniku. Ibrahim Šehić nas je već kontaktirao jer je Qarabag igrao sa njima u grupnoj fazi. Priželjkivao sam atraktivnog protivnika zbog popularizacije omladinskog fudbala u BiH, i upravo takvog smo i dobili. Atletico je šlag evropskog fudbala, i molit ćemo Boga da imamo dobre uslove što se tiče terena", rekao je Joldić.

Nakon toga je rekao da će ekipa odraditi jedan dio priprema u Dalmaciji kao i da će u tom periodu odigrati tri prijateljske utakmice.

"Imamo dovoljno vremena za pripreme, jedan dio ćemo odraditi u Dalmaciji, dogovorili smo i tri pripremne utakmice. Svi priželjkuju spektakl, ali meni kao treneru je najbitniji rezultat i ići ćemo po pobjedu. Gledaoci će prisustvovati velikoj utakmici. Evo već sada pozivam sve navijače i ljubitelje fudbala da 6. ili 7. februara dođu na Grbavicu i podrže naše momke. Mi prezentujemo sebe, klub i državu i želimo ovaj historijski rezultat dići na još viši nivo", kazao je Omer Joldić.

Utakmica se igra 6. ili 7. februara na Stadionu Grbavica.