Novi nogometni skandal
0

John Terry u aferi s djevojkom Waynea Bridgea

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Nova medijska katastrofa se sprema Johnu Terryju, kapetanu Chelseaja i engleske nogometne reprezentacije. Objavit će je, vjerovatno sutra (nedjelja), News of the World.

Terry, inače oženjen i otac dvoje blizanaca, uhvaćen je u preljubničkoj aferi, i to s djevojkom Waynea Bridgea, bivšeg suigrača iz Chelseaja i još uvijek suigrača iz engleske reprezentacije.

Fotografije i priča koje to dokazuju došle su u posjed News Group Newspapersa, izdavačke kompanije Ruperta Murdocha koja u vlasništvu trži tabloid Sun, njegovo sedmično izdanje News of the World, ali i ugledni The Times.

Kad je to Terry saznao pokušao je izvanrednim sudskim putem zatražiti administrativnu zabranu objavljivanja teme pozivajući se na privatnost vlastitog života. U tome je privremeno uspio prošle sedmice, te su u News of the Worldu povukli materijal iz štampe prošlog vikenda.

U petak je, međutim, sudac Visokog suda u Londonu Justice Tugendhat pri saslušanju odbio obrazloženje Terryjevih advokata. Gospodin sudac svoju je odluku objasnio rekavši da je informacija već postala dostupna velikom broju ljudi, te da zabrana zbog toga ne bi imala nikakva učinka.

Terry je oženjen s Toni, ženom s kojom je hodao od srednjoškolskih dana.

Engleski mediji već su naširoko počeli raspravljati o posljedicama novog otkrića. Neki traže oduzimanje njegove kapetanske vrpce u reprezentaciji, a neki čak i kraj njegove reprezentativne karijere.

Nije, naime, jasno kako bi Terry mogao dijeliti svlačionicu s Bridgeom, danas igračem Manchester Cityja i potencijalnim putnikom za SP, i prema njemu se ponašati kapetanski.

Iz Engleskoga nogometnog saveza zasad nisu komentirali slučaj. Iz FC Chelseaja su se javnosti obratili saopćenjem u kojem kažu da se radi u privatnim stvarima kapetana njihove ekipe.

Terry je već neko vrijeme na udaru News of the Worlda. Pisao je tabloid već o njegovoj majci kleptomanki, koja je krala odjeću u jednome londonskom butiku, o njegovom ocu dileru, ali i o samom nogometašu koji se jednom novinaru na tajnom zadatku ponudio da će ga mimo protokola sprovesti Stamford Bridgeom uz naknadu od 10.000 funti.