Nogomet
0

John Terry: Englesku čeka lijepa budućnost

Totalsport
John Terry
John Terry
Kapiten londonskog Chelseaja i engleske nogometne reprezentacije, 28-godišnji John Terry, zaključio je da sastav Fabija Capella vrvi igračkim klasama.
  • Gledajući naš trenutačan kadar reprezentativaca i imajući na umu uspjehe engleskih klubova u Ligi prvaka, mogu reći da imamo nekoliko svjetskih klasa u ekipi - rekao je Terry na press-konferenciji u petak.

  • Stevie (Gerrard), Frank (Lampard) i Rio (Ferdinand) igrači su tog tipa. Oni svoju klasu unose u igru cijele naše ekipe. Osim njih, imamo neke sjajne mlade igrače, koji s nama igraju i treniraju puni samopouzdanja i definitivno donose pozitivnu razliku u našu korist.

Kao kapiten Terry je progovorio i o posljednjim ispadima pojedinih suigrača, pogotovo onome Waynea Rooneyja, koji je vrlo nervozno i agresivno reagirao nakon što mu je sudac pokazao crveni karton na gostovanju kod Fulhama u prošlome premierligaškom kolu.

  • Mislim da su određeni igrači rođeni temperamentni. Rooney je momak koji u trbuhu nosi tu strast i vatru. Uzmete li mu to, on više nije igrač kao što je s tim. A on je svjetska klasa. Pustimo ga da njegov nogomet govori na terenu umjesto njega.

  • Mislim da je ključ svega, kad je Wayne u pitanju, njegova fizička sprema. Treba ga njegovati i držati ga blizu lopte. Kad je na lopti, može stvoriti raznorazne opasnosti. Može zabiti, a može i razigrati momčad. S njim u pravoj formi Engleska dobiva sasvim novu dimenziju.