Nogomet
0

Joco Stokić: Moramo vjerovati u sebe

Klix.ba
Joco Stokić u akciji protiv Mladosti DK (Foto: FK Radnik Bijeljina)
Joco Stokić u akciji protiv Mladosti DK (Foto: FK Radnik Bijeljina)
FK Radnik Bijeljina u okviru 22. kola Premijer lige BiH u komšijskom derbiju gostuje Drini iz Zvornika. Susreti ova dva rivala uvijek su budili posebnu pažnju kod ljubitelja fudbala u Bijeljini i Zvorniku. U jesenjem odmjeravanju snaga Radnik je pobijedio 1:0 pogotkom Marka Obradovića.

Poslije dva neriješena rezultata na domaćem terenu (Olimpik 0:0 i Radnički iz Lukavca 1:1) fudbaleri Radnika u Zvornik putuju sa namjerom da dokažu da su posljednji rezultati samo prolazna slabost.

U sastav se vraća i Joco Stokić koji je odustvovao sa terena skoro dvije nedjelje zbog bolesti. Njegovo odsustvo se osjetilo u napadačkom redu Bijeljinaca.

"Oporavio sam se i počeo sam da treniram nakon dvije nedjelje, jer su mi doktori ustanovili upalu pluća, pa sam izvjesno vrijeme morao da pauziram. Protiv Olimpika sam odigrao posljednjih pola sata, a za utakmicu u Zvorniku ću biti spreman", kaže Stokić.

Pred meč sa Drinom trener Slavko Petrović može računati na sve igrače, jer prvi put u proljetnom dijelu prvenstva nema ni kažnjenih niti povrijeđenih igrača.

"Naše igre će doći na svoje kako prvenstvo bude odmicalo. Imamo kvalitetan sastav sa dosta dobrih i iskusnih igrača kojima Premijer liga nije nepoznanica. Moramo vjerovati u sebe. U narednoj prvenstvenoj utakmici protiv Drine moramo pokazati da smo puni samopouzdanja, a rezultati će doći kao posljedica naše dobre igre", tvrdi napadač Radnika Joco Stokić.

Utakmica sa Drinom se igra u subotu u Zvorniku sa početkom od 15:00.

Iz FK Radnik Bijeljina su javili da je potpisan još jedan sponzorski ugovor, a radi se o prehrambenoj industriji "Sava Semberija" d.o.o. Bijeljina,