Legenda Betisa
32

Joaquin slavi 38. rođendan i započinje 20. pripreme u karijeri

D. B.
Joaquin (desno)
Joaquin (desno)
Španski nogometaš Joaquín Sanchez Rodríguez, poznatiji kao Joaquin, uskoro će proslaviti svoj 38. rođendan, a ove sezone započinje svoje 20. pripreme u karijeri.

Joaquin ulazi u posljednju godinu ugovora s Betisom, ali je još uvijek jedan od najutjecajnijih igrača ovog kluba. Za Marcu je govorio o svojoj karijeri koju je počeo trenirajući 2000. godine s prvim timom Betisa.

"Na treningu mi je trener Fernando Vazquez rekao da ću ostati u prvom timu ako budem trenirao na njihovom nivou. Tog dana se ni Juanjo Canas nije mogao nositi sa mnom, čak mi je i Juan Merino rekao da 'usporim'. Na kraju je trener pozvao mog oca i čestitao mu što sam ušao u prvi tim. Naježim se kad se sjetim toga", izjavio je Joaquin.

Prisjetio se kako se tokom priprema za sezonu 2004/2005. teško povrijedio trener Serra Ferrer, kojem je pukla Ahilova tetiva na treningu.

"Još uvijek se sjećam njegovog krika i kako smo tihi bili kada ga je doktor Tomas Calaro odveo u Sevillu", dodao je iskusni nogometaš.

Joaquin je obavio pripreme s Betisom 2005. godine, a potom je prešao u Valenciju.

Težak period je doživio tokom priprema u Fiorentini kada je poželio povratak u Betis.

"Slomio sam ruku udarajući u sjedište jer me nisu puštali da se vratim u Betis", prisjetio se Joaquin.

Kada se konačno vratio kući, otkrio je šta je rekao Gusu Poyetu tokom priprema 2016. godine nakon tri fizički zahtjevna treninga.

"Ovo se pretvara u posao i ne sviđa mi se to", kazao je svom treneru.

Sada uživa u pripremama za novu sezonu.

"Trenira poput uzbuđenog djeteta, ponekad ga moramo zaustavljati", rekao je Rubi, aktuelni trener Betisa.