Atleticova zvijezda
8

Joao Felix izgubio živce nakon izlaska iz igre, reagovao i trener Simeone

N. K.
Joao Felix se iskalio i na stolici (Foto: Screenshot)
Joao Felix se iskalio i na stolici (Foto: Screenshot)
Nogometaši Reala jučer su sa 2:0 pobijedili Atletico u derbiju 12. kola La Lige, a utakmicu je osim golova Kraljeva obilježio i potez Joaa Felixa nakon izlaska iz igre.

Naime, Atleticov veznjak Saul je u igru ušao pola sata prije kraja meča umjesto Felixa koji je igru napustio bijesan, što je pokazao svojim ponašanjem na klupi.

Prolazio je nervozno pored saigrača i članova stručnog štaba, a onda je i nogom udario u stolicu na koju je kasnije i sjeo.

[TWITTER]1337883094704136192[/TWITTER]

O incident se nakon utakmice oglasio i Atleticov trener Diego Simeone koji je održao neobično mirnu konferenciju za medije.

"Želio sam u igri imati igrače koji su svježiji prema naprijed nego što su bili Joao i Herrera. Želio sam više nogu u sredini terena jer se meč lomio u korist Reala. Razumijem njegovu reakciju, znam da je želio dati sve od sebe. Svi žele igrati 90 minuta, ali svi znamo da to nije moguće. Razumijem da se Joao naljutio, ali ima hiljadu faktora na koje moramo misliti. Nogomet je takav", rekao je Simeone.

Inače, Atletico je nakon poraza na drugom mjestu La Lige s dva boda manje od Real Sociedada koji ima dvije utakmice više. Real je odmah iza Atletica na trećoj poziciji s tri boda manje i utakmicom više.