Saigrači mu pomogli
38

Joao Felix briljira u Barceloni, počeo je pokazivati puni potencijal: Vrlo sam sretan i uživam ovdje

K. H.
João Félix
João Félix
Portugalski nogometaš João Félix briljira u dresu Barcelone nakon što je u finišu prijelaznog roka došao na posudbu iz Atletico Madrida, a njegovim dolaskom katalonski tim dobio je veliko pojačanje i s razlogom sve već priča o otkupu njegovog ugovora.

Felix je u dvije uzastopne utakmice dobio priznanje za najboljeg igrača, a kako je rekao u izjavi za medije, vrlo je sretan i saigrači su mu mnogo pomogli u procesu prvobitne prilagodbe i da vrati stari sjaj na terenu.

"Ja sam vrlo sretan. Uživam ovdje! Moji saigrači mi puno pomažu i ja sam tu da im pomognem da svi zajedno donesemo radost našim navijačima i klubu", rekao je Felix.

Nakon što je došao u Barcelonu, Felix je odigrao tri utakmice za ovaj tim, a postigao je tri pogotka i upisao jednu asistenciju. Za 142 minute je ukupno dobio dvije nagrade za najboljeg igrača utakmice.

Ovaj napadač je još sredinom augusta izjavio da sanja dres Barcelone, a samo nekoliko sedmica poslije, postao je novi igrač ovog kluba. Drugu polovinu prošle sezone proveo na posudbi u Chelseaju, a postigao je četiri pogotka u 16 utakmica.