Na spisku 26 igrača
0

Joachim Low objavio spisak reprezentativaca Njemačke za Euro, povratak Mullera i Hummelsa

D. B.
Joachim Low (Foto: EPA-EFE)
Joachim Low (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Njemačke Joachim Low objavio je spisak igrača na koje računa za nastup na Evropskom prvenstvu.

Low je odabrao 26 igrača umjesto uobičajena 23 jer je UEFA dozvolila povećanje broja pozvanih nogometaša zbog pandemije koronavirusa.

Pozive u reprezentaciju Njemačke dobili su:

- golmani: Manuel Neuer, Bernd Leno, Kevin Trapp

- odbrana: Robin Koch, Antonio Rüdiger, Marcel Halstenberg, Lukas Klostermann, Christian Günter, Mats Hummels, Robin Gosens, Matthias Ginter, Niklas Süle

- vezni red: Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Kai Havertz, Thomas Müller, Toni Kroos, Jamal Musiala, Emre Can, Jonas Hofmann, Florian Neuhaus, Ilkay Gündogan, Leroy Sane

- napad: Kevin Volland, Timo Werner, Serge Gnabry.

Low je ranije ove godine nagovijestio da će u reprezentaciju ponovo poznati nogometaša Bayerna Thomasa Mullera, a tu je ponovo i Mats Hummels.

Poziv je dobio i Jamal Muslala nakon sjajne sezone u Bayernu. Sedamnaestogodišnji veznjak je debitovao za Njemačku u martu nakon što je ovu reprezentaciju izabrao umjesto Engleske u kojoj je rođen.

Evropsko prvenstvo se igra od 11. juna do 11. jula, a Njemačka je u grupi F uz svjetskog prvaka Francusku, evropskog šampiona Portugal i Mađarsku. Sve tri utakmice će Nijemci igrati na Allianz Areni u Minhenu, jednom od 11 terena na kontinentu na kojima će biti održan Euro. Na ovom stadionu će biti odigrana i utakmica četvrtfinala 2. jula.

Njemačku očekuju dvije prijateljske utakmice protiv Danske i Latvije 2. i 7. juna.

Low će nakon završetka Eura napustiti reprezentaciju Njemačke nakon 15 godina.