Novo pojačanje
320

Joachim Adukor opet u dresu Sarajeva: Nadam se tituli i treću godinu zaredom

N. K.
Joachim Adukor (Foto: FK Sarajevo)
Joachim Adukor (Foto: FK Sarajevo)
Joachim Adukor je novi stari član Fudbalskog kluba Sarajevo nakon što je danas u prostorijama Bordo kluba dogovorena saradnja s internacionalcem Gane u trajanju od dvije godine.

"Presretan sam zbog povratka na Koševo i drago mi je što ću opet nositi dres FK Sarajevo. Nadam se da ćemo nastaviti dobre partije te da ćemo osvojiti titulu i treću godinu zaredom", rekao je Adukor nakon potpisa ugovora.

Adukor je za Bordo ekipu do sada odigrao 39 utakmica na kojima je postigao tri pogotka te upisao četiri asistencije. Bio je član ekipe koja je osvojila prvu duplu krunu u historiji FK Sarajevo.

Podsjetimo, ovaj 27-godišnjak je kao tinejdžer stigao u švedski Gefle, a potom je igrao za Trofense, Beziers te OFI Cretu odakle je u ljeto 2017. godine stigao u Sarajevo.

Prošlog ljeta je besplatno prešao u mađarski Diosgyor, a od 26. augusta ove godine bio je ponovo slobodan igrač, što su iskoristili čelnici Bordo tima.

Defanzivni veznjak, koji može pokriti i poziciju štopera, kao i centralnog veznjaka, imao je i dva nastupa za U-23 reprezentaciju Gane.