Zvanično
0

Jesse Lingard na posudbi u West Hamu, odbio prelazak u Newcastle i WBA

K. H.
Jesse Lingard (Foto: EPA-EFE)
Jesse Lingard (Foto: EPA-EFE)
Engleski nogometaš Jesse Lingard postigao je dogovor s Manchester Unitedom da će ostatak sezone u Premiershipu provesti na posudbi u West Hamu.

Lingard ove sezone nema nikakvu ulogu u ekipi Manchester Uniteda i nije upisao nijedan nastup u Premiershipu, a u dogovoru s klubom odlučeno je da će ovaj Englez ostatak sezone provesti na posudbi u West Hamu iako je još nekoliko klubova pokušavalo da ga dovede u svoje redove.

Pored West Hama, Sky Sports piše da je Lingarda u svojim redovima želio Newcastle i WBA, no da je on odbio njihove ponude.

Navodi se da će West Ham ovaj posao koštati tri miliona funti, 1,5 miliona za ugovor o posudbi i isto toliko na platu ovog engleskog nogometaša.

Ligant je u prvom timu Manchester Uniteda debitovao 2011. godine, a dio ovog kluba je još od svoje osme godine, tačnije od 2000. godine. Igranjem na Old Traffordu zaslužio je poziv u reprezentaciju Engleske za koju je odigrao 24 meča u kojima je postigao četiri pogotka.

West Ham je trenutno na petoj poziciji u Premiershipu sa 35 osvojenih bodova, pet manje od Manchester Uniteda i dva više od Tottehama koji ima i utakmicu manje.