Nogomet
46

Ješić: Ovo je tek prvo poluvrijeme, drugo je u Sarajevu

FENA
Miodrag Ješić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Miodrag Ješić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Trener Sarajeva Miodrag Ješić najavio je da njegov tim u Tuzlu dolazi da pobijedi u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa BiH. Međutim, umjesto toga Bordo ekipa doživjela je poraz u susretu s borbenijom i boljom Slobodom.

Trenera Miodraga Ješića najprije su iznervirala pitanja pojedinih novinara vezana za osam žutih kartona igračima Slobode, a samo jedan njegovim igračima, te oko 11-erca, pa je htio napustiti presicu poslije utakmice, nazvavši pojedine novinare lokalpatriotama, nekulturnim i nevaspitanim!?

"Došli smo da pobjedimo, ali na ovakvom terenu nismo pružili kvalitetnu igru, ni mi, a ni Sloboda. Ovo je tek prvo poluvrijeme, drugo se igra u Sarajevu. Imamo između još po jednu utakmicu. Ko bude bolji, proći će dalje", rekao je Ješić.

Kazao je da je Sloboda prvi gol postigla nakon greške odbrane Sarajeva, a da je drugi gol bio majstorstvo Zajka Zebe.

"Dali su nam gol nakon što smo im poklonili loptu i faktički iz prvog udarca, dok je drugi najlepši trenutak utakmice. Možemo samo da strijelcu čestitamo na tom golu. Faktički to je i jedini pravi potez na utakmici, jer se na teškom terenu igralo uz dosta prekida, faulova, s malo igre", istakao je Ješić.

Osvrnuvši se, ipak, na veliki broj dosuđenih žutih kartona igračima Slobode, Ješić je kazao da su svi pokazani opravdano.

"Domaći igrači zaslužili su i više žutih karktona. Vratite svaku situaciju, pa ćete se uvjeriti", rekao je.

Oko spornog 11-erca, Ješić kaže da nije vidio najbolje tu situaciju.

"Postoje kamere videt će se je li bio penal ili nije. Ja nisam sudija i ne mogu komentarisati suđenje. Mogu reći samo o igri svoje ekipe. Ali, ponavljam, na ovako teškom terenu nismo igrali kvalitetno i zato smo izgubili", zaključio je Miodrag Ješić, trener Sarajeva.