Nogomet
10

Ješić: Moramo biti bolji nego u prvom dijelu prvenstva; Barbarić: Idemo na pobjedu protiv Zrinjskog

Piše: E. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo će u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati Zrinjskom u nedjelju.

Šef stručnog štaba Miodrag Ješić istakao je kako nema povrijeđenih igrača, no zbog suspenzija neće moći na računati na četvoricu igrača - Duljevića, Berberovića, Kramara i Kallasija.

Ješić je zadovoljan pripremnim periodom, posebno onim dijelom koji je obavljen u Antaliji.

"Imali smo jake utakmice iz jakog trenažnog procesa. Greške su se nekad desile zbog kvaliteta protivnika, a neke greške zbog umora i one su normalne u pripremama. Sada smo svježi i vjerujem da će greške biti smanjenje. Naravno, uvijek će biti grešaka, ali trudit ćemo se da ih bude što manje", rekao je Ješić.

Na pitanje može li Sarajevo igrati bolje nego na proljeće, strateg Bordo tima nema dileme.

"Moramo biti bolji. Ako ne budemo, onda nešto nije u redu. Sarajevo po svemu ne zaslužuje ovu poziciju na tabeli, ali sami smo krivi što je tako. Na proljeće nas očekuje 12 utakmica u prvenstvu, a nadamo se i šest u Kupu. Spremni smo da zadvoljimo dobrim igrama prije svih naše navijače, ali i sve ostale ljubitelje fudbala".

Ješića previše ne zanima Zrinjski.

"Ne mislim ništa o njima, razmišljam samo o svojoj ekipi. Za mene je svaka naredna utakmica najteža i najbitnija. Svakog protivnika respektujemo, ali nikoga nećemo potcijeniti. Pokušat ćemo nametnuti svoj stil igre, a da li ćemo u tome uspjeti, vidjet ćemo u nedjelju", kaže Ješić.

Stoper ekipe s Koševa Tomislav Barbarić je, kao i Ješić, zadovoljan pripremnim periodom, no ističe kako je pauza između jesenjeg i proljetnog dijela prvenstva preduga.

"Pauza je bila dosta duga, sigurno najduža u mojoj dosadašnjoj karijeri. Sto dana je stvarno puno. Pripreme su bile dobre, igrali smo teške prijateljske utakmice i fizički smo se veoma dobro spremili. Što se tiče Zrinjskog, oni su odlična ekipa. Respektujemo ih i nećemo ući u utakmicu s dozom prepotencije, ali Sarajevo po tradiciji i igračkom kadru mora da ide na pobjedu u svakoj utakmici. Idemo na pobjedu i radujem se utakmici protiv Zrinjskog jer i oni vole igrati fudbal", istakao je Barbarić.