U napadu bijesa
90

Jens Lehmann upao kod komšije s motornom pilom, loše se sakrio pa napravio veliki skandal

K. H.
Jens Lehmann (Foto: EPA-EFE)
Jens Lehmann (Foto: EPA-EFE)
Bivši golman Arsenala, Milana, Borussije Dortmund i nogometne reprezentacije Njemačke Jens Lehmann opet se našao u centru pažnje nakon što je, kako piše Bild, s motornom pilom upao na komšijin posjed i napravio mu veliku štetu.

Njemački mediji pišu kako je ovaj bivši čuvar mreže u napadu bijesa ispilio jedan dio krova svog komšije na jezeru Starnberg, gdje ima vikendicu, a razlog je navodno što mu je taj dio krova zaklanjao pogled.

Dalje dodaju kako je Lehmann spomenutu vilu kupio za pet miliona eura, a u jednom trenutku odlučio je sam riješiti "problem" te je prepilio dio krova koji mu smeta i zaklanja pogled. Dalje se navodi kako je prije toga presjekao kablove za nadzornu kameru, ali da je bez obzira na to snimljen.

[TWITTER]1552325980433387520[/TWITTER]

Bild piše kako Lehmann nije znao da spomenute nadzorne kamere imaju baterije u sebi, a nakon što ga je komšija prepoznao i shvatio šta je uradio, pozvao je policiju i pokrenuo postupak .

Lehmann je u maju 2021. godine dobio otkaz u berlinskoj Herthi nakon što je u javnosti procurio rasistički komentar upućen bivšem nogometašu Dennisu Aogu, a za koji mu ni dodatno objašnjenje niti izvinjenje nije bilo dovoljno.

Njemački čuvar mreže je tokom karijere igrao za Arsenal od 2003. do 2008. godine, kao i kratko 2011. godine, a za reprezentaciju Njemačke je branio 61 put. Također je branio i za Stuttgart, Borussiju Dortmund, Milan i Schalke.