Intervjuisala Đokovića
99

Jelenu Dokić ismijavaju zbog fizičkog izgleda: Najviše me vrijeđaju iz Srbije

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nekadašnja teniserka Jelena Dokić dobila je mnoge uvredljive komentare zbog svog izgleda nakon što se pojavila u ulozi novinarke tokom Australian Opena, a komentare je objavila na Instagram profilu.

Dokić je u Melbourneu uradila intervju sa Novakom Đokovićem nakon čega je video objavljen na društvenim mrežama, gdje su je mnogi vrijeđali i ismijavali zbog kilaže.

Rođena Osječanka je na Instagramu objavila poruke koje je dobila istakavši da ružni komentari dolaze sa svih strana svijeta, a posebno iz Srbije.

Istaknula je da među onima koji ju vrijeđaju ima dosta žena i dodala "toliko o tome da žene podržavaju druge žene".

Komentari su bili zaista užasni, a upoređuju je s kitom koji im ubija želju za tenisom, iako je njena prekomjerna kilaža uzrokovana problemom sa štitnom žlijezdom.

"Ljudi se pitaju šta mi je. Reći ću vam, trudim se i pokušavam preživljavati. A moja veličina nije bitna. Ono što je bitno je vaše vrijeđanje, neznanje i zloba", napisala je razočarana Jelena.

Jokić je rođena u Osijeku, odakle je kao djevojčica preselila u Australiju. Međutim, tokom karijere u nekoliko navrata mijenjala je selekciju za koju nastupa, pa je tako igrala za Srbiju i Crnu Goru. Najbolji plasman na WTA listi bilo joj je četvrto mjesto 2002. godine.

Međutim, tokom cijele karijere, ali i nakon nje proživljava pravu dramu. Već godinama se bori sa depresijom, razmišljala je u nekoliko navrata o samoubistvu, a priznala je da je malo nedostajalo da oduzme sebi život 28. aprila 2022. godine.