Želi ostati i igrati
9

Jedno misle, drugo pričaju, treće rade: Rakitić zbunjen odnosom Barcelone prema njemu

K. H.
Ivan Rakitić (Foto: EPA-EFE)
Ivan Rakitić (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Barcelone Ivan Rakitić kazao je španskim medijima da ne razumije poziciju u kojoj se trenutno u ovom klubu nalazi te da mu je velika želja ostati u redovima Blaugrane pod uslovom da će imati minutažu.

Rakitić se ljetos često dovodio u vezu s prelaskom u PSG, a Barcelona je na sve moguće načine pokušavala prodati ovog igrača i riješiti se njegovih usluga. Ipak, od toga na kraju nije bilo ništa, Rakitić je ostao u Barceloni, a tek je posljednjih mjesec dana dobio priliku za igru.

Nakon pobjede protiv Atletico Madrida, u meču koji je Rakitić igrao u prve minute, Hrvat je rekao da ne razumije situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

"Uopšte ne razumijem situaciju u kojoj se nalazim. Želim igrati, a ako mogu igrati u Barceloni, onda je to najbolje mjesto na svijetu za mene. Želim uživati u svakom danu i ako je to moguće u ovom klubu, tim bolje", kazao je Rakitić.

Hrvat je nakon toga rekao da nema boljeg mjesta na svijetu od Barcelone, ali pod uslovom da igra, jer smatra da još uvijek puno može ponuditi ovom klubu.

"Rekao sam ranije da su mi oduzeli loptu, kako bih na najbolji mogući način naglasio da volim nogomet. Ponovit ću još jednom, nema boljeg mjesta na svijetu od Barcelone, ukoliko ću igrati. Još uvijek im mogu ponuditi jako puno i saigrači vjeruju u mene", kazao je hrvatski veznjak.

Barcelona je trenutno na prvom mjestu La Lige sa 31 osvojenim bodom, koliko ima i Real Madrid, no Katalonci imaju bolju gol-razliku.