Zvanično
23

Jedan od najtalentovanijih trenera u BiH napustio GOŠK, s klupe otišao i Velibor Pudar

D. P.
Ćorić više nije trener GOŠK-a (Foto: I. L./Klix.ba)
Ćorić više nije trener GOŠK-a (Foto: I. L./Klix.ba)
Bosanskohercegovački premijerligaš GOŠK iz Gabele ostao je bez trenerkog dvojca Denis Ćorić - Velibor Pudar nakon petog vezanog meča bez trijumfa.

GOŠK je u petak doživio poraz od Veleža rezultatom 0:4 i tada je trenerski dvojac ponudio ostavke. Ekipa je na pet utakmica bez pobjede, a u tom periodu ostvarena su samo dva boda uz tri poraza.

Ćorić (46) odmah je ponudio ostavku, a postojala je mogućnost da Upravni odbor NK GOŠK to ne prihvati. Ipak, jutros je u zvaničnom saopćenju potvrđeno da jedan od perspektivnijih stručnjaka u našoj zemlji više neće voditi Gabeljane.

S njim s klupe GOŠK-a odlazi i Velibor Pudar, proslavljeni golman Veleža koji je obavljao funkciju trenera golmana u sada već bivšem klubu.

"Upravni odbor NK GOŠK-a je na današnjoj sjednici usvojio ostavku glavnog trenera Denisa Ćorića i trenera vratara Velibora Pudara. NK GOŠK se zahvaljuje gore navedenim trenerima na predanom radu i uspješnoj suradnji u proteklom periodu", saopćeno je iz gabeljanskog premijerligaša.

Uprava će se pozabaviti pitanjem novog trenera u narednom periodu, a Ćoriću i Pudaru su se zahvalili i poželjeli im mnogo sreće u budućnosti.