Rijetko viđeno
29

Jedan od najpoznatijih sudija svijeta pokidao ligamente koljena tokom utakmice

H. H.
Felix Brych (Foto: Twitter)
Felix Brych (Foto: Twitter)
Njemački sudija Felix Brych (48) povrijedio se tokom utakmice 12. kola njemačke Bundeslige između Eintrachta i Stuttgarta, a kako prenose njemački mediji, stradali su mu ligamenti.

U drugoj polovini prvog poluvremena 48-godišnji sudija je izvrnuo skočni zglob i desno koljeno. Brych je izdržao do poluvremena, nakon čega ga je zamijenio četvrti sudac utakmice Patrick Schwengers, koji je debiitovao u Bundesligi.

[TWITTER]1729046743621525806[/TWITTER]

Zbog težine povrede, Brych će biti podvrgnut operaciji u narednim sedmicama, dok ova povreda predstavlja jedinstven slučaj u svijetu nogometa, gdje se teške povrede obično vezuju za igrače, a ne za sudije.

Inače, za Brycha je to bio 344. nastup u Bundesligi čime je dostigao rekordera Wolfganga Starka, koji je ovu brojku postigao u maju 2017. godine.

Vrijedi napomenuti da ovo nije prvi put da Brych nije mogao završiti meč. Posljednji put se to dogodilo u augustu 2017. godine kada je sudio meč između Kolna i Hamburga (3:1).

Brych je pet puta biran za najboljeg sudiju u Njemačkoj i sudio je na Svjetskim prvenstvima, Evropskim prvenstvima, finalima Evropske i Lige prvaka.

Ostao je upamćen i kao najomraženiji sudija u Srbiji nakon što našim susjedima nije dosudio penal u duelu protiv Švicarske na SP-u 2018. godine.