Problemi za Rebrova
0

Jedan od najboljih ukrajinskih reprezentativaca pod znakom pitanja za duel u Zenici: Nadamo se čudu

E. K.
Problemi za Serhija Rebrova (Foto: uaf.ua)
Problemi za Serhija Rebrova (Foto: uaf.ua)
Dobro poznati ukrajinski tv komentator Igor Ciganik je potvrdio da će Ukrajinci u meču baraža za odlazak za Euro 2024. godine u Zenici protiv BiH najvjerovatnije biti bez jednog od najboljih igrača.

Naime, Viktor Cihankov je doživio oštećenje medijalnog kolateralnog ligamenta koljena zbog čega je jučer trenirao individualno.

"Kako ja znam, Cihankov će teško igrati protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nije trenirao u subotu kada je došao u reprezentaciju, a nije ni dan kasnije. Očekivalo se da će u ponedjeljak probati izaći na teren i trenirati sa momcima, no on je radio individualno", rekao je Ciganik i istakao da se nada čudu.

"Nadamo se čudu i da će odigrati nekoliko minuta u Zenici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine", dodao je on.

Cihankov je, inače, igrač Girone za koju je ove sezone odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima, postigao je šest golova i upisao četiri asistencije.

Vrijednost na Transfermarktu mu se procjenjuje na 25 miliona eura, a prije Girone je igrao za kijevski Dinamo gdje je i ponikao.

Za reprezentaciju Ukrajine je odigrao 50 utakmica i postigao 11 pogodaka.

Podsjetimo, utakmica Bosna i Hercegovina - Ukrajina se igra 21. marta u Zenici na stadionu Bilino polje sa početkom u 20:45 sati.