Tužne vijesti s Otoka
15

Jedan od glavnih tvoraca Leicesterovog čuda obolio od raka, duže od decenije je u Premiershipu

D. P.
Shakespeare s Vardyjem (Foto: EPA-EFE)
Shakespeare s Vardyjem (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Leicestera i dugogodišnji provjereni radnik u klubovima Premier lige Craig Shakespeare otkrio je da boluje od raka.

Iskusni trener (59) potvrdio je da mu je dijagnosticiran rak te da će krenuti u borbu protiv opake bolesti. Izvršna direktorica Leicestera Susan Whelan objavila je izjavu u kojoj stoji da je klub pružio maksimalnu podršku svom proslavljenom treneru.

"Svi u klubu šalju snažnu podršku Craigu, njegovoj supruzi i djeci. Svi su u našim mislima i molitvama, dok Craig bude napredovao sa svojim liječenjem, okružen ljubavi koja dolikuje njegovom mjestu u srcima porodice Leicester Cityja", navela je Whelan.

Shakespeare je jedan od tvoraca Leicesterovog čuda koje je 2016. godine osvojilo Premier ligu, bez da mu je iko davao ikakve šanse. Bio je prvi pomoćnik Claudija Ranierija.

Nakon toga, preuzeo je samostalno Leicester jer je uslijedio raskid saradnje s Ranierijem. Radio je više od decenije u Premier ligi mijenjajući klubove poput Aston Ville, Norwicha, Hulla, West Broma, Watforda...

Posljednji angažman imao je kao prvi asistent u Leicesteru, ali je posao napustio proteklog ljeta.