Nogomet
11

Jedan gol San Marina u 15 godina: Norvežani gasili svjetlo, twiteraši puštali pjesmu Titanica

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
San Marino je od početka 2008. godine postigao ukupno šest golova računajući i prijateljske mečeve. To je podatak zbog kojeg je razumljivo zašto reprezentativci ove zemlje razdragano slave svoje golove.

Posljednji gol San Marino je postigao ovog utorka u 3. kolu kvalfikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Mattia Stefanelli je u 54. minuti zakucao loptu u mrežu Norvežana i pri tom izjednačio na 1:1. Ludilo je počelo. Na kraju je bilo 4:1 za Norvešku, ali to je manje bitno.

Stefanellijev gol bio je prvi gol San Marina u gostujućim mečevima kvalifikacija za svjetska prvenstva u posljednjih 15 godina.

Naime, posljednji gol u kvalifikacijama za svjetska prvenstva San Marino je postigao Latviji 25. aprila 2001. godine, a meč je okončan rezultatom 1:1. Ujedno, to je bio i posljednji put kada je San Marino kvalfiikacije okončao sa jednim osvojenim bodom, a ne sa nula bodova.

Na jednoj norveškoj televiziji gol San Marina je dočekan sa nevjericom i uslijedilo je gašenje svjetla u studiju.

Kao što to obično biva, društvene mreže su eksplodirale zbog tako privlačnog trenutka pa je jedan od korisničkih profila objavio video gola popraćen uz "soundtrack" iz kultnog filma Titanic.