Deco
0

"Jedan gol prednosti nije dovoljan"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Reakcije na utakmicu odigranu u Lisabonu još uvijek ne jenjavaju, a rezultatom i predviđanjima skoro se podjednako bave i domaći i strani mediji.

Prema pisanju dopisnika Telegrapha iz Lisabona, nakon utakmice Carlos Querioz, selektor Portugala pričao je o snazi svog tima, dok je Miroslav Ćiro Blažević rekao da je BiH na pragu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Teško je bilo šta predvidjeti u fudbalu, ali u Zenici prolazimo dalje. Zaslužili smo to više. Nikad nisam vidio da nam je sreća tako okrenula leđa", rekao je naš selektor.

Reprezentacija BiH je u 89. minuti pogodila prečku i stativu, što je, zajedno sa prečkom Ibričića bio treći pogodak igrača BiH u stative i prečke.

Utakmica u Zenici biće dan odluke za selektora Portugala, koji sebi ne može priuštiti još jedan poraz nakon što se već jednom nije uspio kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo.

Gol Brune Alvesa obezbijedio im je malu prednost, ali je portugalski napad zakazao, a Liedson je kriv za promašaj u drugom poluvremenu.

"Sreća je bila na našoj stranici kada je lopta pogađala okvir našeg gola, ali je Bog sačuvao BiH kada je Liedson promašio priliku", rekao je Quieroz.

Deco je bio iskren, pa je rekao da ovaj rezultat nije dovoljan, kada je upitan mogu li u Zenici odbraniti gol prednosti.