Nogomet
0

Javier Clemente teže povrijeđen

FENA
Selektor srpske nogometne reprezentacije Javier Clemente doživio je u četvrtak navečer u garaži svoje kuće u Saraucu pokraj Bilbaoa nezgodu poskliznuvši se noseći bicikl i nalazi se u bolnici. Clemente je slomio četiri rebra i ključnu kost, te mu je probijena plućna maramica.

"Da bismo spriječili eventualne neprovjerene informacije, odlučili smo izaći u javnost i prvi priopćiti što se dogodilo. Selektor Clemente je doživio teži pad. Odmah po prijemu u bolnicu konstatirano je o kakvim se ozljedama radi. Preporučeno mu je da sljedećih sedam dana bude u bolnici, narednih šest sedmica mirovanje po specijalnom režimu oporavka. Zabranjeno mu je letenje avionom zbog pucanja plućne maramice", rekao je Aleksandar Bošković, glasnogovornik Nogometnog saveza Srbije i sekretar stručnog štaba nacionalne selekcije.

Beogradska "Politika" piše kako će Clemente "na svoju odgovornost u nedjelju ujutro napustiti bolnicu i automobilom krenuti put Beograda. Očekuje se da relaciju od 2.320 km pređe do prvog treninga srpske reprezentacije u Kovilovu u ponedjeljak navečer." Srbija 8. septembra u sklopu kvalifikacija za EURO 2008. igra u Beogradu protiv Finske, a 12. septembra gostuje u Portugalu.