Aaron Ramsey
0

"Jasno se sjećam trenutka povrede"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nadareni velški nogometaš u redovima Arsenala Aaron Ramsey (19) progovorio je po prvi put nakon stravične povrede prošle subote koju je zaradio u utakmici protiv Stokea.

Nakon grubog starta Ryana Shawcrossa Ramsey je zadobio lom fibule i tibije desne noge na Britannia stadionu.

"Nakon starta vidio sam na mi noga visi kod zgloba. Vidio sam snimke sudara i kasnije, ali ne želim previše raspravljati o tome jer ne mogu promijeniti to što se dogodilo. Bilo mi je jako teško prihvatiti sve što se dogodilo u tom trenutku jer sam jako dobro napredovao ove sezone, pa mi je to bio veliki šok i korak unazad", prenosi Ramseyjevu izjavu The Sun.

"Prošlog vikenda sam operisan i iako znam da će trebati puno vremena da mi povreda zacijeli, odlučan sam se vratiti jači i bolji nego prije. Bit će teško, ali mlad sam i vrijeme je na mojoj strani", dodao je Velšanin, te je potom zahvalio svima koji su mu dali podršku nakon povrede.

"Glenn Whelan (veznjak Stokea, op.a.) bio je posebno ljubazan i zaista cijenim njegovu trenutnu pomoć na travnjaku, kao i pomoć ljekarske službe Stoke Cityja. Također veliko hvala Arsenalu koji je pomogao mojoj porodici prošle sedmice, kao i svim navijačima. Na kraju želim svojim saigračima poručiti da su sposobn osvojiti naslov ove sezone i da ću ih bodriti do samog kraja."