Potencijalni bh. reprezentativac
0

Jasmin Sudić: Bilo bi dobro da napravimo pozitivan rezultat

Piše: Edin Isanović
Sudić je bio na korak od reprezentacije
Sudić je bio na korak od reprezentacije
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Jasmin Sudić, kojeg je povreda spriječila da obuče dres Zmajeva u utakmici protiv Švedske, zemlje u kojoj je odrastao, nada se dobrom rezultatu protiv Brazila.

Sudić za Malme nastupa na stoperskoj pozciji, a igrao je za omladinske selekcije Švedske. Uoči prijateljskog meča Švedska - BiH, koji je odigran 29. maja 2010. godine u Štokholmu, razgovarao je sa selektorom Safetom Sušićem o nastupu za Zmajeve.

"Trebao sam zaigrati protiv Švedske. Bio sam blizu bh. dresa, nažalost, baš tada sam bio povrijeđen. Prvi put sam se povrijedio u aprilu 2010. godine. Oporavak je trajao do januara 2011. Kada sam se vratio na teren, poslije nekoliko treninga sam obnovio povredu koljena i morao sam pauzirati. Nedavno sam ponovo počeo raditi sa ekipom. Već sam tri utakmice igrao po 15 minuta. Imamo kvalitetan tim i mislim da ćemo dotaći vrh", rekao je Sudić za Sarajevo-x.com.

Potencijalni bh. reprezentativac napominje da je gledao utakmice izabranika Safeta Sušića u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se ove godine igra u Ukrajini i Poljskoj.

"Naravno, pratio sam utakmice bh. nacionalnog tima sa velikim inrteresovanjem. Igrali smo dobro i šteta je što nismo izborili nastup na velikom takmičenju. No, mora se priznati da je Portugal, koji je bio suparnik u baražu, bio odličan rival", kazao je Sudić.

Kaže da će pratiti večerašnji prijateljski dvoboj BiH - Brazil.

"Bilo bi dobro da ostvarimo pozitivan rezultat, a za takvo nešto svi igrači moraju dati maksimum", smatra Sudić.

Na pitanje da li je upoznao Zlatana Ibrahimovića, koji je nekada igrao za Malmo, Sudić je odgovorio:

"Igrali smo ljetos protiv Milana prijateljsku utakmicu i to je sve"