Promijenio sredinu
0

Jasmin Mešanović napustio FK Sarajevo i potpisao za mađarsku Kisvardu

K. H.
Mešanović je na današnjem potpisu ugovora bio sa svojim menadžerom Husarićem
Mešanović je na današnjem potpisu ugovora bio sa svojim menadžerom Husarićem
Bh. napadač Jasmin Mešanović nakon samo pola godine napustio je FK Sarajevo i karijeru će nastaviti u Mađarskoj, tačnije u ekipi Kisvarde.

Mešanović je danas u prisustvu svog menadžera Admira Husarića potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom koja je prošlu sezonu završila na petom mjestu u elitnom razredu mađarskog nogometa.

Za Bordo tim Mešanović je odigrao ukupno 16 utakmica, 12 u Premijer ligi BiH i četiri u Kupu BiH, a postigao je tri pogotka. Ukupno je na terenu proveo 1.301 minutu, a sa Sarajevom je osvojio Kup BiH.

Iako je imao ugovor do ljeta 2024., odnosno na još tri godine, Mešanović je sporazumno raskinuo ugovor s klubom i sreću odlučio potražiti u drugoj sredini.

Što se tiče ovog napadača, karijeru je počeo u ekipi Slobode iz koje je 2012. godine prešao u Čelik da bi nakon toga 2014. godine prešao u Osijek. Tu se zadržao jednu sezonu, nakon čega se vratio u Zrinjski, da bi 2017. godine pojačao Maribor.

Mešanović je u dresu Maribora odigrao ukupno 134 utakmice, a postigao je 26 pogodaka uz upisanih 17 asistencija.

U Premijer ligi BiH najveći je trag ostavio noseći dres mostarskog Zrinjskog za koji je odigrao 64 utakmice i pri tom postigao 23 pogotka.